Atatürk Fenerbahçeli mi Beşiktaşlı mı?
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de bir Fenerbahçe taraftarıydı. 10 Ağustos 1928’de, 3-3 berabere biten Gazi Kupası maçından sonra Atatürk, üçü Galatasaraylı, ikisi Fenerbahçeli olmak üzere beş kişiye şöyle dedi: “Burada üçe karşı üçüz. Çünkü ben de Fenerbahçeliyim!”
Atatürk hangi takımı tutuyor Beşiktaş?
Mustafa Kemal, Beşiktaş Bereket Jimnastik Kulübü’yle ilgilendi. Çünkü kulübün kurucuları Zabit’ti ve burada güreş, eskrim, gülle atma, jimnastik, boks, halter ve barfiks gibi sporlar yapılıyordu.
Atatürkün babası hangi takımlı?
Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı Selanik’ten kaçırıp oraya getiren yüzbaşıdır. Mustafa Kemal, babamla birlikte Derne cephesinde ve Selanik’te iken Beşiktaş’ı ‘desteklediğini’ söylemiştir.” Babam hasta bir Fenerbahçe taraftarıydı. Yönetim kurulunda yönetici olarak görev yaptı.
Önemli olan Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu değil?
Ali Koç: “Hangi takımın Atatürk’ü desteklediği önemli değil. Önemli olan hangi takımın Atatürk’ün yolunu izlediğidir. Fenerbahçe’nin bu konuda öne çıkması gerektiğini düşünüyorum.”
Fenerbahçe’nin ilk ismi nedir?
Başta da belirttiğimiz gibi, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün 1899 yılında Kara Çoraplılar FK ismiyle ilk girişimini gerçekleştirdiği gençler ve sonraki yıllarda Kadıköy Futbol Kulübü (1902) ve Fenerbahçe Futbol Kulübü (1907) isimleri altında bir araya gelen gençler aslında yıllardır aynı idealin peşinden gidiyorlar…
Atatürk Galatasaray’ı ziyaret etti mi?
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 2 Aralık 1930’da Galatasaray Lisesi’ni ziyareti.
Atatürk en çok hangi takımı seviyor?
Atatürk de Fenerbahçe’yi çok severdi ve ona her zaman büyük ilgi gösterirdi. Burada sizlere şüphesiz Atatürk’ümüzün Fenerbahçe’ye olan desteğini ve camiamıza olan ilgisini kanıtlayan tarihi olayları ve tarihleri kronolojik olarak sunuyoruz.
Recep Tayyip Erdoğan hangi takımda?
Kasımpaşa Stadı olarak da adlandırılan Recep Tayyip Erdoğan Stadı, İstanbul’un 13. stadıdır.
Beşiktaş’ı kimler tutuyor?
İşte Beşiktaş’ın 1 numaralı ünlüleri Begüm Kütük.Neslihan Atagül.Hayko Cepkin.Sarp Apak.Hakan Altun.Gülşen.Yılmaz Erdoğan.Mustafa Sandal.Diğer ürünler…
Türkiye’yi kim kurdu?
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, cesur ve unutulmaz lider Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938’de İstanbul’daki Dolmabahçe Sarayı’nda hayata veda etti. Cesedi, 21 Kasım 1938’de geçici istirahat yeri olan Ankara Etnografya Müzesi’nde törenle toprağa verildi.
Atatürk hangi burç?
Yeni kitabı “Dünya Astrolojisi Türkiye”de de yer alan Döşer, “Atatürk Balık burcudur, 12 Mart 1881 doğumludur” diyor. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
Atatürk’ün kan grubu nedir?
Kemalist Adam (A.B.A.) | Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kan grubu 0 Rh pozitif (+)’dir. #ataturkcubiradam #0rh #0rhpozitif #kan #kangrubu #mustafakemalatatürk…
Ali Koç hangi takımlı?
Ali Koç, esas olarak Fenerbahçe’ye olan desteği ve yönetimi nedeniyle medyanın ilgisini çekti. Babası Rahmi Koç, çeşitli sohbetlerde Ali Koç ve Mustafa Koç’un evlerindeki garsonun etkisi nedeniyle Fenerbahçe taraftarı olduklarını söyledi.
Rahmi Koç hangi takımlı?
Koç ailesi Türkiye’nin en güçlü ailelerinden biridir. Beşiktaş taraftarı Rahmi Koç’un üç oğlundan ikisinin Fenerbahçe taraftarı olması hikayesi oldukça ilginçtir…
Zubeyde Hanım nereli?
Zübeyde Hanım, 1857’de Lankaza’da doğdu. 1857’de doğan Zübeyde Hanım ile 1839’da doğan Ali Rıza Efendi, 1870 veya 1871’de evlendiler.
Mustafa Kemal Atatürk hangi takımlıdır?
5- ATATÜRK: “BEN DE FENERBAHÇE TARAFTARIYIM.”
Atatürk’ün kan grubu nedir?
Kemalist Adam (A.B.A.) | Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kan grubu 0 Rh pozitif (+)’dir. #ataturkcubiradam #0rh #0rhpozitif #kan #kangrubu #mustafakemalatatürk…
Fenerbahçe’yi kuran kim?
Kurucular: Nurizade Ziya Songülen Bey, Osmanlı Bankası memuru Ayetullah Bey, denizcilik öğrencisi Necip Okaner Bey, Hindli lakaplı Asaf Beşpınar Bey ve Enver Yetiker.
Atatürk Fenerbahçe’yi ne zaman ziyaret etti?
Atatürk’ün Fenerbahçe Kulübü’nü ziyareti ve anılarında yazdıkları: “Fenerbahçe Kulübü’nün her yerde takdirle karşılanan çalışmalarını duydum ve bu çabayı gösterenleri kutlamayı bir görev saydım…”