Şehir deyince aklımıza ne gelir?
“Şehir” dediğimizde aklımıza ilk gelen şey “düzen”dir. Barselona, Paris ve New York gibi şehirler genellikle düzenli şehirlere örnek olarak gösterilir. Bu, organize olan her şeyi güzel kılar.
Coğrafya denilince akla ne gelir?
Coğrafya, yeryüzünü fiziksel, ekonomik, beşeri ve siyasal yönleriyle inceleyen bilim dalıdır; bir yeryüzü parçasını, bir bölgeyi veya bir ülkeyi belirleyen ve karakterize eden tüm fiziksel, ekonomik, beşeri ve siyasal gerçeklikleri içerir.
Toplum denince akla ne gelir?
Sosyolojide toplum, kendisini oluşturan canlı varlıkların basit bir toplamından ibaret olmayıp, nesnel yasalara göre maddi üretim ve sınıf mücadelesi içinde insanların günlük yaşam etkinlikleriyle değişen ve gelişen, kendine özgü, farklı biçim ve özelliklere sahip ilişkilerden oluşan bir sistemdir.
Anadolu denince akla ne gelir?
Anadolu denince akla Mevlana gelir, sevgi, anlayış, birlik ve beraberlik.
Bir yerin şehir olması için neler gereklidir?
Buna göre bir şehrin şu özelliklere sahip olduğu söylenebilir: Belirli bir nüfus büyüklüğüne ulaşmıştır. Tarımsal üretimden daha ileri bir üretim düzeyine (şimdi sanayi ve hizmetler) geçmiştir. Diğer unsurlarda belirli bir düzeye ulaşmıştır…
Yaşanabilir bir şehir nasıl olmalı?
Yaşanabilir şehirler; sosyal ve ekonomik açıdan işlevsel, çevre dostu, yayaların ve motorsuz insanların erişimine olanak veren iyi ulaşım bağlantılarına sahip, yaşlıların, engellilerin ve çocukların hizmetlere kolayca erişebildiği şehirler olarak tanımlanmaktadır.
Doğa denilince akla ne gelir?
Biz insanlar; hayvanların ve bitkilerin yaşadığı; canlı ve cansız varlıkların oluşturduğu alana doğa denir. Günlük hayatımızda doğayı düşündüğümüzde, yaşadığımız şehirlerin dışındaki şeyleri düşünürüz; alan dağlardan, yamaçlardan, ormanlardan ve platolardan oluşur.
Harita denince akla ne gelir?
Harita, belirli bir amaç için belirli bir ölçeğe küçültülmüş, harita bilgilerinin özel işaretlerle bir düzlemde gösterildiği, dünyanın veya bir parçasının kuşbakışı görünümüdür. Harita tanımı en son 1991’de Uluslararası Kartografi Birliği tarafından oluşturulmuştur.
Tarım denilince akla ne gelir?
2.
Eğitim denilince akla ne gelir?
Eğitim, Türkçe’de “eğitmek” sözcüğünden türemiş olup sözlük anlamı “bir kimseyi, zihinsel, bedensel ve ahlaki gelişmesini etkileyerek çeşitli davranış eğilimleri, bilgi ve görgü kuralları kazandırarak, önceden belirlenmiş amaçlara göre belli bir doğrultuda gelişmeyi sağlamak ve yetiştirmek”tir.
Bilim denince akla ne gelir?
Bilim veya bilgi (bil- fiilinden) nedenselliği, merakı ve amacı teşvik eden ve deney, gözlem ve düşünce yoluyla gerçekleri ve iddiaları sistematik olarak araştıran bir dizi entelektüel ve uygulamalı disiplindir. Bazı durumlarda bu tanımın “bilim” için geçerli olmadığı vurgulanmalıdır.
Dünya deyince akla ne gelir?
Dünya, Güneş Sistemi’nde Güneş’e en yakın üçüncü gezegendir ve şu anda yaşam ve sıvı su barındırdığı kesin olan tek gök cismi konumundadır.
Toprak deyince akla ne gelir?
Toprak söz konusu olduğunda hayat, bereket ve bereket, gelecekteki insanların kutsal emaneti ve tüm canlıların bereketidir.
Doğunun neyi meşhur?
Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ani harabeleri, Çıldır Gölü ile Kars, Selçuklu eserleri ile Erzurum, muhteşem güzellikteki gölü ile Van, Türkiye’nin en yüksek dağı ile Ağrı… Kaburga dolması, kaz eti, gül tatlısı ve Van kahvaltısı en meşhur yöresel yemeklerdir.
Marmara neyi meşhur?
Bölge, Türkiye’nin ayçiçeği üretiminin yaklaşık %73’ünü ve mısır üretiminin yaklaşık %30’unu üretiyor. Bağcılık da oldukça gelişmiş olup Tekirdağ, Şarköy, Mürefte, Avşa ve Bozcaada’nın üzümleri ve şarapları meşhurdur. Yedi coğrafi bölge arasında rakımı en düşük olan bölgedir.
Dünya deyince akla ne gelir?
Dünya, Güneş Sistemi’nde Güneş’e en yakın üçüncü gezegendir ve şu anda yaşam ve sıvı su barındırdığı kesin olan tek gök cismi konumundadır.
Harita denince akla ne gelir?
Harita, belirli bir amaç için belirli bir ölçeğe küçültülmüş, harita bilgilerinin özel işaretlerle bir düzlemde gösterildiği, dünyanın veya bir parçasının kuşbakışı görünümüdür. Harita tanımı en son 1991’de Uluslararası Kartografi Birliği tarafından oluşturulmuştur.
Meslek deyince aklımıza ne gelir?
Meslek, “insanlara yararlı mal ve hizmet üretmek ve bunun karşılığında para kazanmak amacıyla, belirli bir eğitimle edinilen sistemli bilgi ve becerilere dayanan, kuralları belirlenmiş bir meslek” olarak tanımlanmaktadır.
Hobi denince akla ne gelir?
Hobiler söz konusu olduğunda akla birçok aktivite gelir; spor, koleksiyonculuk, dağcılık, satranç, otomobil, bahçecilik, maket yapımı ve çok daha fazlası. Tek sınır hayal gücüdür. BT dinamiği de yoğun rekabet ve stres getiren öncelikli sektörlerden biridir.