İçeriğe geç

Kuytu Nasıl Yazılır

Kuytu sözcüğünün kökü nedir?

iyi – Nişanyan Sözlüğü. Moğolca qoitu kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir, “gündüz görmeyen taraf, kuzey”. Bu kelime Moğolca qoi kelimesinden türemiştir – “arka, arkada, arkada”.

Kırat nasıl yazılır TDK?

Yunancada keration, İngilizcede carop, Arapçada kirat. Elmaslar için ağırlık birimi olarak kullanılan karat, harnup tohumundan gelir.

Kava nasıl yazılır?

kVA, kilovolt-amper ölçüm biriminin kısaltmasıdır. Ana ölçüm birimi volt-amperdir. Kilo önekiyle birlikte, 1000 volt-amper için kullanılır, bu da 1000 anlamına gelir.

Yurtta nasıl yazılır?

Yer belirtme eki eklenen sözcüğün yanına konur: Yurtta barış, dünyada barış.

Kuytu ne demek TDK sözlük?

Günlük hayatın önemli ifadelerinden biridir. Genel olarak, gözden uzak, ıssız ve sessiz yerler olarak tanımlanır.

Kelimenin kökü neresidir?

Dilbilgisinde kök, bir sözcüğün önek ve sonekleri çıkarıldıktan sonra geriye kalan anlamlı kısmıdır.

Kör kasa nasıl yazılır?

Sıfat veya zarf işlevi gören güçlendirilmiş kelimeler yan yana yazılır: berrak, beyaz, tamamen, her tarafı, çıplak, düz, düpedüz, derin gökyüzü, parlak gün, zifiri karanlık, kuru, koyu mavi, menekşe, kırık, sağlam, çok sarı, ıslatılmış, sırılsıklam, keskin, gür, vb.

Karayazı nasıl yazılır?

Karayazı Erzurum’un bir ilçesidir.

Kravat nasıl yazılır?

TDK’ya göre “tie” kelimesinin doğru yazımı “tie”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Kapşon nasıl yazılır?

TDK’ya göre “hood” kelimesinin doğru yazımı “hood”dur. Diğer yazımlar yanlış kabul edilir.

Kavala nasıl yazılır?

Kavala (Yunanca: Καβάλα, Kavála [kaˈvala]), Yunanistan’ın kuzeyinde, Doğu Makedonya’nın en önemli liman kenti ve Kavala bölgesel biriminin başkenti olan bir şehirdir. Kavala (Yunanca: Καβάλα, Kavála [kaˈvala]), Yunanistan’ın kuzeyinde, Doğu Yunanistan’da bulunan bir şehirdir. Makedonya’nın en önemli liman kenti ve Kavala bölgesel biriminin başkentidir.

Kol kola nasıl yazılır?

Arm in arm kelimesi ayrı yazılır. Yanındaysa yanlış yazılır. Bu yüzden “kolkola” yazımı yanlıştır. Doğru yazımı arm in arm olmalıdır.

5 ten mi 5 den mi?

3, 4, 5, 40, 60, 70 ile biten sayıların sonuna gelen “-de ve -den” ekleri, ünlü uyumu ve ünsüz sertleşmesi gözetilerek “-te/-ta ve -ten/-tan” halini alır: 1923’te, 1940’tan itibaren…

Bu dur nasıl yazılır TDK?

bugün✅ (Doğru kullanım)

Oysaki nasıl yazılır?

Bazı örneklerde, bağlaçlar formülsel oldukları için yan yana yazılır: belki, çünkü, rağmen, beri, sürece, rağmen, sanki. Bu örneklerde, sonek aynı zamanda küçük ünlülerin uyumuna da karşılık gelir. Şüphe etme ve pekiştirme işleviyle kullanılan “ki” kelimesi de ayrı yazılır: Ders bitti, zil çaldı mı?

Kundak kelimesinin kökü nedir?

kundak1 – Nişanyan Sözlüğü. Farsça ġundak غندک kelimesinden bir alıntıdır. Bu kelime, Farsça ġund غند veya ġunda غنده “küme, top, hamur topu” kelimesinin +ak ekiyle küçültülmüş halidir.

Kurak kelimesinin kökü isim mi fiil mi?

kuru- – Nişanyan Sözlüğü. Eski Türkçe kurġa – ​​​​​​“kurutmak” fiilinden türemiştir. Bu fiil Eski Türkçe kuruġ “kuru” kelimesinden türemiştir.

Kelime kökü nereden gelir?

Kelime kelimesi, “söylenen şey, söz” anlamına gelen Arapça كلمة (kelimâ(t)) kelimesinden ödünç alınmıştır. Arapça kelime, aynı dilde faˁila(t) ölçüsünde de görülen كَلَمَ (kalama) “dedi” fiilinin bir türevidir.

Türemiş kökü nedir?

GÖVDE + SON EKİ + EĞİLİM EKİ ⇒ Yapım ekleri eklenerek oluşturulan yeni sözcükler türemiş sözcük olarak ifade edilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir